Schoorsteen renovatie voorkomt gevaarlijke situaties

Zorg daarom dat uw schoorsteen in topconditie blijft

Wanneer uw woning meer dan twintig jaar oud is adviseren wij u om jaarlijks de conditie van uw schoorsteen te laten controleren. Een schoorsteen met gescheurde stenen als gevolg van algen, mossen en grote temperatuurverschillen kan voor forse problemen zorgen. Denk hierbij aan schimmelvorming en lekkages. Wanneer u gedurende lange tijd helemaal geen stappen neemt kan zelfs een deel van de schoorsteen naar beneden komen. Schoorsteen renovatie door een gespecialiseerde dakdekker van dakdekkersbedrijf Wildhagen Dakdekkers en Onderhoud Eindhoven kan dit voorkomen. Hij weet waar hij op moet letten en welke stappen hij moet ondernemen om uw schoorsteen er weer als nieuw uit te laten zien.

De kosten van een schoorsteen renovatie zijn relatief goedkoop

Een schoorsteen is van dezelfde materialen gemaakt als de muren van uw woning. Dit is de verklaring, dat een schoorsteen er qua uitstraling hetzelfde uitziet als de gevels van uw woning. Toch zijn de krachten die op een schoorsteen worden uitgeoefend aanmerkelijk groter. Denk hierbij aan de windsnelheid boven op het dak en de grote temperatuurverschillen. Hoe lager de buitentemperatuur is, des te meer een woning verwarmd dient te worden. Op basis hiervan mag gesteld worden, dat een schoorsteen sneller slijtage plekken zal gaan vertonen. Een schoorsteen renovatie zal dan ook sneller aan de orde zijn. Ons advies is, om beslist op tijd actie te ondernemen.

Werkzaamheden die wij tijdens schoorsteen renovatie kunnen doen

Er kunnen verschillende werkzaamheden door onze gecertificeerde dakdekkers ten aanzien van schoorsteen renovatie door ons worden gedaan. Stenen vervangen, voegen verwijderen en vervangen, impregneren en de loodslab vervangen. Welke werkzaamheden door ons gedaan moeten worden hangt van de status van uw schoorsteen af. Om die reden komen wij altijd eerst kijken. U ontvangt dan een maatwerk offerte van ons. Vermoedt u dat uw schoorsteen gerenoveerd dient te worden. Voor het maken van een vrijblijvende afspraak inclusief maatwerk offerte raadpleegt u de rubriek contact