Dakbedekking plat dak Eindhoven

Populairste dakbedekkingen zijn bitumen, EPDM en PVC

Uw platte dak in Eindhoven is binnenkort aan vervanging toe. Om precies te weten met welke kosten u rekening dient te houden voor de vervanging dakbedekking plat dak Eindhoven zult u de volgende keuzes en afwegingen moeten maken:

  • Laat u de dakbedekking plat dak door een professionele dakdekker leggen? Of bent u van plan om de dakbedekking plat dak zelf te gaan leggen.
  • Naar welke dakbedekking plat dak gaat uw voorkeur uit? Kiest u voor bitumen, EPDM of gaat u voor PVC?
  • Dient de nieuwe dakbedekking gelegd te worden over de bestaande laag of moet de oude dakbedekking plat dak in zijn geheel worden verwijderd?
  • Wilt u isolatie aanbrengen tussen het dakbeschot en de nieuwe dakbedekking wanneer uw dakbedekking volledig vernieuwd moet worden? Het aanbrengen van een isolatielaag levert een jaarlijkse besparing van 30% op uw energiekosten op.

Zelf doen of door een dakdekker laten doen

Wanneer uw financiële middelen beperkt zijn en u zeer handig bent kunt u overwegen om de dakbedekking plat dak Eindhoven zelf te leggen. Besef u echter terdege, dat u bij lekkages een grote kans loopt dat uw verzekering de eventuele schade niet vergoed. Bovendien kunt u wanneer de dakbedekking niet goed is gelegd ook geen aanspraak maken op garantie. Als u de dakbedekking plat dak door een dakdekkersbedrijf Eindhoven laat leggen heeft u deze garantie wel.

Kiest u voor bitumen, EPDM of gaat u voor PVC?

Naar welke dakbedekking plat dak gaat uw voorkeur uit. Gaat u voor bitumen, EPDM of kiest u voor PVC. De prijs per m2 verschilt aanzienlijk. Wij informeren u hier graag over.

Moet de oude dakbedekking in zijn geheel verwijderd worden?

Het maakt qua kosten een groot verschil als de nieuwe dakbedekking plat dak Eindhoven over de bestaande dakbedekking gelegd mag worden. Dient de oude dakbedekking in zijn geheel verwijderd te worden dan liggen de kosten per m2 € 30 tot € 35 hoger.

Isolatie aanbrengen voor 30% besparing op uw energiekosten

Wanneer de oude dakbedekking verwijderd dient te worden is het verstandig om isolatie aan te brengen tussen het dakbeschot en de dakbedekking. Dit levert u jaarlijks een besparing op uw energiekosten van 30% op. Deze kosten verdient u binnen 7 jaar terug!

Voor kosteloos advies en/of een vrijblijvende offerte over dakbedekking plat dak Eindhoven raadpleegt u de rubriek contact